Toni Angelchovski

Системен администратор

Кибер сигурност

Linux sys Admin

Web програмист

Certified Weldеr

Toni Angelchovski

Системен администратор

Кибер сигурност

Linux sys Admin

Web програмист

Certified Weldеr

Blog Post

AI ChatGPT-Пълно ръководство за 2023 г. – Всичко, което трябва да знаете

AI ChatGPT-Пълно ръководство за 2023 г. – Всичко, което трябва да знаете

Какво представлява ChatGPT?​

ChatGPT е безплатен продукт за AI чатбот, разработен от OpenAI. ChatGPT е изграден върху структурата на GPT-4. GPT означава генеративен предварително обучен трансформатор; това указва, че това е голям езиков модел, който проверява вероятността какви думи могат да следват по редица. Големият езиков модел е алгоритъм за дълбоко обучение – тип трансформаторен модел, в който невронната мрежа учи контекста за всякакъв езиков модел. Това може да бъде разговорен език или компютърен програмен език.

Кой създаде ChatGPT?​

ChatGPT е създаден от OpenAI, изследователска лаборатория с некомерсиални и комерсиални клонове. През 2015 г., когато беше основана, OpenAI получи финансиране от Amazon Web Services, InfoSys и YC Research и инвеститори, включително Elon Musk и Peter Thiel. Musk оттогава прекъсна връзките си с компанията, докато в момента Microsoft осигурява финансиране на стойност 10 милиарда долара за OpenAI.

Колко струва ChatGPT?​

Основната версия на ChatGPT може да започне разговор с вас безплатно. За 20 долара на месец, ChatGPT Plus дава на абонатите приоритетен достъп в отделни инстанции, по-бързи времена за отговор и възможността да използват нови функции и подобрения първи. Например, в момента абонатите на ChatGPT Plus ще работят с GPT-4, докато всеки с безплатната тарифа ще говори с GPT-3.5.

Как да използваме ChatGPT​

Използването на безплатната версия на ChatGPT е лесно. Трябва да се регистрирате за акаунт в OpenAI, което включва получаване на код за потвърждение от вашия имейл; оттам, кликнете и предоставете името си и телефонния номер. OpenAI ще ви предупреди, че безплатната версия на ChatGPT е “безплатен за научен преглед”. За Plus версията, ще видите бутон “upgrade to Plus” от лявата страна на началната страница.

ChatGPT и бизнеса​

ChatGPT може също да пише и отстранява грешки в кода, както и да създава доклади, презентации, имейли и уебсайтове. Като цяло, ChatGPT може да създава типа проза, който вероятно бихте използвали за работа (“Напишете имейл, приемащ покана да говорите на конференция за киберсигурност.”). ChatGPT може да отговаря на въпроси (“Какви са подобни книги на [xyz]?”) също така. Microsoft показа тези функции в своето обявление, че OpenAI идва в Word и някои други части от бизнес пакета 365.

ChatGPT приложение за iOS​

На 18 май 2023 г., OpenAI обяви стартирането на безплатното приложение ChatGPT за iOS. Компанията заяви, че приложението синхронизира вашата история през устройства и че се интегрира със своята система за разпознаване на реч Whisper с отворен код. В iOS приложението, OpenAI каза, че абонатите на ChatGPT Plus получават ексклузивен достъп до възможностите на GPT-4, ранен достъп до функции и по-бързи времена за отговор.

ChatGPT приложение за Android​

В обявлението на OpenAI за приложението ChatGPT за iOS, компанията отбеляза: “Потребителите на Android, вие сте следващите! ChatGPT скоро ще дойде и на вашите устройства.”

Бъдещето на AI в бизнеса​

Ще бъде ли ChatGPT общо явление в онлайн продуктите в бъдеще или е технологична иновация, винаги търсеща по-голяма употреба? Днес неговата “интелигентност” ясно е все още в началните етапи, като OpenAI включва откази от отговорност за неподходящо съдържание или некоректни “хумористични” отговори. Въпреки това, с развитието на AI, можем да очакваме все по-голяма интеграция на подобни технологии в бизнеса и ежедневието.

Заключение​

ChatGPT е впечатляващ продукт на AI, който вече е доказал своята способност да променя начина, по който работим и комуникираме. С неговата способност да генерира език, който е почти неотличим от човешкия, той отваря врати за възможности, които преди бяха немислими. Въпреки това, важно е да се помни, че AI като ChatGPT все още са инструменти, които трябва да бъдат използвани с разбиране и внимание.

Често задавани въпроси​

1.Каква е основната функция на ChatGPT?
Основната функция на ChatGPT е да генерира език, който е почти неотличим от човешкия, и да отговаря на въпроси в контекст.

2.Кой създаде ChatGPT?
ChatGPT е създаден от OpenAI, изследователска лаборатория с некомерсиални и комерсиални клонове.

3.Как мога да използвам ChatGPT?
Можете да използвате ChatGPT, като се регистрирате за акаунт в OpenAI и следвате инструкциите за начало на разговор.

4.Какви са възможностите на ChatGPT в бизнеса?
ChatGPT може да пише и отстранява грешки в кода, както и да създава доклади, презентации, имейли и уебсайтове.

5.Каква е цената на ChatGPT?
Основната версия на ChatGPT е безплатна. За 20 долара на месец, ChatGPT Plus предлага приоритетен достъп, по-бързи времена за отговор и възможността да използвате нови функции и подобрения първи.


Тази статия е написана от Тони Ангелчовскии е публикувана ексклузивно във форума на DT Garage. Всички права са запазени. Забранено е всякакво копиране, разпространение или използване на тази статия без изричното писмено разрешение на автора.


Знаете ли, че работим 24×7, за да ви предоставим най-добрите статии и уроци…?

Taggs:
Related Posts
🌟 Gemini-Революцията на Google DeepMind в AI! 🚀 Открийте Бъдещето на Мултимодалното Обучение 🧠💡

Новата Граница на Изкуствения ИнтелектGemini, последното творение на Google DeepMind, представлява значителен напредък в развитието на изкуствения интелект. Разработен от основите…

MICROSOFT РАЗКРИВА ПЕРСОНАЛИЗИРАНИ AI И ОБЛАЧНИ ЧИПОВЕ

AIAI НОВИНИ7 МИНУТИ ЧЕТЕНЕ Microsoft наскоро представи два специално проектирани чипа за подобряване на AI и облачните възможности. Azure Maia…

Write a comment