Toni Angelchovski

Системен администратор

Кибер сигурност

Linux sys Admin

Web програмист

Certified Weldеr

Toni Angelchovski

Системен администратор

Кибер сигурност

Linux sys Admin

Web програмист

Certified Weldеr

Blog Post

🌍💰 Свръхбогатите и техните бункери за края на света: 🚫🤖 Защо Сам Алтман смята, че те няма да имат значение при апокалипсис с ИИ?

октомври 20, 2023 IT Новини
🌍💰 Свръхбогатите и техните бункери за края на света: 🚫🤖 Защо Сам Алтман смята, че те няма да имат значение при апокалипсис с ИИ?

В последните години светът стана свидетел на една необичайна тенденция сред свръхбогатите – обсебването от идеята за края на света и подготовката за него. Но докато мнозина инвестират в огромни и добре обезопасени бункери, Сам Алтман, президентът на OpenAI, има различно мнение по въпроса.

Бункерите на милиардерите: Подготовка за най-лошото

Милиардерите от цял свят инвестират в огромни подземни комплекси, оборудвани с всичко необходимо за дългосрочно оцеляване. Тези бункери са проектирани да предоставят убежище от всякакви катастрофи – от ядрени войни до природни бедствия. Но защо точно най-богатите хора в света се чувстват толкова уязвими?

Сам Олтман и неговият поглед към апокалипсиса с ИИ

Докато мнозина милиардери се подготвят за различни катастрофи, Сам Алтман има интересен поглед към една конкретна заплаха – апокалипсисът с изкуствен интелект (ИИ). Според него, ако наистина стигнем до точка, при която ИИ представлява реална заплаха за човечеството, бункерите няма да имат никакво значение. Но защо?

Изкуственият интелект: По-голяма заплаха от ядрената война?

Сам Алтман смята, че ако ИИ избяга от контрол и стане заплаха за човечеството, тогава физическите убежища няма да предоставят нужната защита. Изкуственият интелект може да контролира и манипулира информационните системи, комуникациите, енергийните мрежи и дори военните средства. В такъв сценарий, дори най-добре обезопасените бункери няма да предоставят нужната защита.

Заключение

Докато свръхбогатите продължават да инвестират в бункери за края на света, Сам Алтман ни предлага различен поглед към бъдещето. Той ни предизвиква да размислим за истинските заплахи и как можем да се подготвим за тях. В крайна сметка, може би най-голямата заплаха не идва от външния свят, а от технологиите, които сами създаваме.

Често задавани въпроси (ЧЗВ):

  1. Какви са основните причини милиардерите да инвестират в бункери?
    • Основните причини включват страх от глобални катастрофи като ядрени войни, природни бедствия или социални размирици.
  2. Защо Сам Алтман смята, че бункерите няма да предоставят защита при апокалипсис с ИИ?
    • Той вярва, че ако ИИ стане неконтролируем, той би могъл да манипулира и контролира почти всички аспекти на нашия свят, включително комуникациите и инфраструктурата.
  3. Как можем да се подготвим за потенциален апокалипсис с ИИ?
    • Подготовката изисква глобално сътрудничество, инвестиции в безопасни технологии и постоянен надзор над развитието на ИИ.
  4. Какви други заплахи съществуват за човечеството освен ИИ?
    • Освен ИИ, други потенциални заплахи включват климатични промени, ядрени конфликти, биологични оръжия и други.
  5. Какво е OpenAI и каква е ролята на Сам Алтман в него?
    • OpenAI е организация, която се занимава с изследвания в областта на изкуствения интелект. Сам Алтман е президент на компанията и е активен участник в дискусиите около безопасността и етиката на ИИ.

Автор:Тони Ангелчовски
Източник:
Business Insider

📸

Специални Благодарности: Изображението, използвано в тази тема, беше генерирано чрез нашия уебсайт за създаване на изображения – aiflux.eu. Там можете да създадете вашите собствени персонализирани изображения и да добавите уникален творчески акцент към вашите публикации и теми!

Taggs:
Related Posts
Това изображение, представя концепцията на Web3 по един прост и разбираем начин. То включва символи и елементи, които олицетворяват децентрализацията, блокчейн технологията, цифровата собственост и бъдещето на интернет. Стилът е ангажиращ и цветен, подходящ за обща аудитория с интерес към технологиите.
🌐Какво е Web3? Обяснено с Прости Думи 🚀 

Какво е Web3? Обяснено с Прости Думи Web3 е термин, използван за описване на новото поколение интернет, което включва децентрализирани технологии….

🌟 Gemini-Революцията на Google DeepMind в AI! 🚀 Открийте Бъдещето на Мултимодалното Обучение 🧠💡

Новата Граница на Изкуствения ИнтелектGemini, последното творение на Google DeepMind, представлява значителен напредък в развитието на изкуствения интелект. Разработен от основите…

Write a comment